View unanswered posts | View active topics It is currently Wed Sep 18, 2019 9:52 pm



Reply to topic  [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next
RWDK: Reassembly Web Development Kit (Updated 2017/01/07) 
Author Message

Joined: Thu Jan 14, 2016 2:21 pm
Posts: 94
Reply with quote
Pardon the double post, but this is a fairly important update:

RWDK has been updated, and now handles editing factions and regions in addition to blocks. Ships are still to do.

_________________
My mods
Starring:
  • The Triumvirate - Triangles with shotguns and ablative armour
  • InfraSpatia - Disjointed aliens with spinal guns
  • Systems Coalition Remnant - Turbo-rectangles with stacking guns
  • Roiders - Cities and drills
Make your own with the Reassembly Web Development Kit!


Mon Feb 08, 2016 4:38 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:30 pm
Posts: 151
Location: The Core!
Reply with quote
Something appears to be wrong with the region editor.


Attachments:
File comment: Results of RWDK generated regions.lua
2016-02-10_00001.jpg
2016-02-10_00001.jpg [ 91.59 KiB | Viewed 3002 times ]
File comment: Regions.lua generated using RWDK
regions (8).lua [751 Bytes]
Downloaded 156 times
File comment: Original regions.lua
regions.lua [435 Bytes]
Downloaded 157 times

_________________
The New Terran Republic [http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=492719578]
The New Terran Republic V2.0 [http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=659890051]
Wed Feb 10, 2016 11:34 am
Profile

Joined: Thu Jan 14, 2016 2:21 pm
Posts: 94
Reply with quote
I... probably should have tested that better. Apologies. I'll take a look at it before the next release (which is coming along nicely, and involves allowing ships to survive block id changes)

_________________
My mods
Starring:
  • The Triumvirate - Triangles with shotguns and ablative armour
  • InfraSpatia - Disjointed aliens with spinal guns
  • Systems Coalition Remnant - Turbo-rectangles with stacking guns
  • Roiders - Cities and drills
Make your own with the Reassembly Web Development Kit!


Wed Feb 10, 2016 5:04 pm
Profile
User avatar

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:30 pm
Posts: 151
Location: The Core!
Reply with quote
Yay! Could you also add a better way to organize blocks?

_________________
The New Terran Republic [http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=492719578]
The New Terran Republic V2.0 [http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=659890051]


Wed Feb 10, 2016 6:38 pm
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 01, 2015 9:21 am
Posts: 28
Reply with quote
I am sure this is a dumb question. I get a no blocks for faction error in sandbox even though I know that I set up all of the faction ID's correctly. What's wrong here?


Thu Feb 11, 2016 6:46 am
Profile
User avatar

Joined: Sun Mar 01, 2015 9:21 am
Posts: 28
Reply with quote
AtomicDragon71 wrote:
I am sure this is a dumb question. I get a no blocks for faction error in sandbox even though I know that I set up all of the faction ID's correctly. What's wrong here?

Never mind, got it I think.


Thu Feb 11, 2016 8:11 am
Profile

Joined: Thu Jan 14, 2016 2:21 pm
Posts: 94
Reply with quote
AtomicDragon71 wrote:
I am sure this is a dumb question. I get a no blocks for faction error in sandbox even though I know that I set up all of the faction ID's correctly. What's wrong here?
If you post the files I can take a look for you. Couldn't say otherwise, there are several ways it could go wrong.

_________________
My mods
Starring:
  • The Triumvirate - Triangles with shotguns and ablative armour
  • InfraSpatia - Disjointed aliens with spinal guns
  • Systems Coalition Remnant - Turbo-rectangles with stacking guns
  • Roiders - Cities and drills
Make your own with the Reassembly Web Development Kit!


Thu Feb 11, 2016 8:26 am
Profile

Joined: Tue Feb 16, 2016 10:47 pm
Posts: 2
Reply with quote
So I made a slight modification to the Terran Faction (8), adding in three new armor blocks, 2 new laser turrets, and made a handful of stat changes to other blocks. I did this by exporting one of my saves as a mod (with Blocks.lua) and then uploading and editing those files before loading the whole mod up in Reassembly.

For the most part its gone well, I've found work arounds for adding the new blocks directly to my palette and then doing the same for my blueprints and then updating them with the new blocks. I have encountered one very persistent problem though. Whenever I start a new world (on my main save for the mod or any new one) it starts off fine, but as soon as I die, my starting station disappears. It still takes me to its location to respawn but the station isn't there, I can't trade R for C, no new ships spawn, etc.

Also, likely related to the above is a problem where any new stations I activate or build will show with the yellow indicator as if they are under attack, no matter what, and therefore also won't let me respawn from them.

Would love some guidance as my (admittedly clumsy) attempts to resolve this problem haven't yielded any results. Is this a problem anyone has encountered before? Or does anyone have any suggestions as to what might be the source of the problem?

Let me know if you want me to upload any files, other than the base mod files which I attached to this comment.


Attachments:
blocks.lua [13.46 KiB]
Downloaded 142 times
regions.lua [189 Bytes]
Downloaded 145 times
20_Maginot-Class Station.lua [38.36 KiB]
Downloaded 145 times
Tue Feb 16, 2016 11:37 pm
Profile

Joined: Sat Feb 20, 2016 1:56 am
Posts: 2
Reply with quote
TTFTCUTS wrote:
The community is relatively small. Lowering the bar for making mods increases the number which get made. Sure it also increases the low quality stuff, but it's not like we aren't already filtering half a workshop of exported save files out anyway... I can only see it being a good thing overall.


As somebody who can't code a potato, the Web Kit is actually really easy to use, because as you mentioned, some people find a visual aspect helps them better understand.


Sat Feb 20, 2016 5:31 am
Profile

Joined: Fri Jan 29, 2016 8:41 am
Posts: 2
Reply with quote
I'm having the same problem as AtomicDragon71 (or, at least I think so). I double checked all blocks to make sure everything was correct but they just won't show up. I'm attaching the blocks file as I can't find a fix.


Attachments:
blocks.lua [17.71 KiB]
Downloaded 147 times
Mon Feb 22, 2016 8:24 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 99 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software